1. Fløyta er et skjørt instrument og mekanikken kan lett bli ødelagt. La fløyta ligge i ro når du ikke spiller. Unngå vifting i lufta og lignende
  2. Putene er ømfintlige. Ta aldri på dem. Hvis putene blir ødelagt dekker de ikke, og vi får ikke ordentlig tone. Det er dyrt å skifte puter!
  3. Fløyta skal alltid ligge med klaffene opp. Slik unngår vi at det kommer fuktighet på putene.
  4. Drikking av brus, spising osv gjør putene klissete. Skyll alltid munnen med vann hvis du skal spille etter å ha spist eller drukket.
  5. Hvis putene er fuktige (det kan også ha sammenheng med rått vær), kan du legge sigarettpapir under dem og trykke klaffen ned noen ganger. NB: Ikke dra ut papiret mens du holder klaffen nede!
  6. Fløyta skal alltid pusses etter bruk. Bruk en ren, tørr klut. Puss alle delene. Det beste er å benytte en pussestav av tre som du trer kluten utenpå, da den ikke lager riper inne i instrumentet.
  7. Fløyta trenger en puss utvendig innimellom. Bruk en fuktig klut, og tørk forsiktig over. Pass nøye på at du ikke får fuktighet på putene. Legg aldri fløyta i vannbad eller lignende. Bruk heller ikke sølvpuss eller andre pussemidler som setter seg i alle krinkelkroker mellom klaffene, og som er nærmest umulig å få bort.
  8. Unngå at noe blir liggende å klemme på mekanikken når fløyta er i kassa.

Hvis du merker at noe er galt med fløyta; ta kontakt med dirigent eller instrumentansvarlig. Ikke prøv deg som mekaniker selv, det kan gjøre vondt verre. Prøv heller ikke å olje fløyta på egenhånd.