Grenaderkorpset under Trøndersk mesterskap 2009Trøndersk mesterskap er en konkurranse for skolekorps og amatørkorps i Trøndelag som arrangeres av Norges Musikkorps Forbund. Konkurransen avholdes årlig i månedsskiftet januar/februar, på enten lørdag eller søndag. Konkurransen avholdes i Olavshallens store og lille sal.

Konkurransen er delt i 7 divisjoner, tre for skolekorps og tre for amatørkorps samt åpen klasse. Det er fri påmelding til konkurransen, noe som betyr at divisjonen korpset velger å delta i, nødvendigvis ikke er i samsvar med tidligere resultater. Både janitsjarkorps og brassband kan delta i samme divisjon. I 2007 deltok 41 korps, med tilsammen 1500 korpsmusikere.

Vinner i 1. divisjon amatørkorps og 1. divisjon skolekorps blir utropt til «Trøndersk mester» og det korpset som får flest poeng i hver sin korpsklasse, (uavhengig av divisjon) blir «dagens korps». I tillegg deles det ut en pris til beste instrumentgruppe i hver divisjon.

Grenaderkorpset har gode tradisjoner i Trøndersk Mesterskap, med flere førsteplasser. Korpset stiller med hovedkorpset i 1.divisjon, og juniorkorpset i åpen klasse.