Søndag feiret Grenaderkorpset seg selv med 50 år som korps. Bidrag kom fra alle aldersgrupper, fra aspiranter som startet i korpset i høst til Grenader som var med under oppstarten i 1962.

Før pausen fikk den fullsatte aulaen en smakebit av musikk fra 60-tallet fram til i dag. Til stor jubel, og med et så utradisjonelt korpsinstrument som piano, fremførte Tom Sander Aune «Yesterday». Aspirantene og juniorene fikk også vist fram sine ferdigheter – en flott fremføring.

Primus motor bak veterankorpset, Øystein Wold, og korpsets eldste, Carl Fredrik Hestbek. Sistnevnte var med under oppstart i 1962.

Grenaderkorpsets veterankorps, for anledningen nystiftet, åpnet etter pausen med en drivende «Copacabana». Ingenting tyder på at instrumentene har støvet ned i instrumentkassa etter de var ferdig i Grenaderkorpset.

De talte varmt for å gjeninnføre Grenadersangen, og fikk publikum med på allsangen.

Avslutningsvis fikk vi smakebiter av programmene fra de tre gangene korpset har deltatt på Rennebuspæll. Anført av juniorkorpset som kinesisk drage, Torstein Selnæs og Tom Sander Aune som «Timon og Pumba» og Sunniva Flatholm Sundet som «Annie», fikk vi se hvorfor Grenaderkorpset har gjort det så skarpt i denne underholdningskonkurransen. En særdeles underholdende avslutning på jubileumskonserten.

Se også billedgalleri